Nieuwe klant! Schotgroepisolatie over dakisolatie

Het isoleren van een dak kan een hoop werk met zich meebrengen, zeker als je dit zelfstandig uit wilt gaan voeren. Daarom is het handig om iemand die hierin is gespecialiseerd hiervoor in te huren, zodat je zekerheid hebt dat het goed wordt uitgevoerd en afgewerkt, zodat je er na afloop geen zure nasmaak aan overhoudt. Dakisolatie is een dure ingreep, dat is zowat algemeen bekend, maar waarom wordt het dan zoveel aangeboden en ook nog meer dan regelmatig uitgevoerd? Dat is een uitstekende vraag hoor ik je denken, wat is dan het antwoord daarop.

Het antwoord daarop kan in een paar woorden, maar een onderbouwing is altijd handig. In het kort; Besparing & terugverdienen. Als je investeert in dakisolatie, zorg je ervoor dat er minder warmte verloren gaat via het dak. Hiervoor maakt het niet eens uit wat voor zolder je hebt, opbergzolder of woonzolder, verwarmd of niet verwarmd, normale of vlizotrap.

Zoals algemeen bekend is stijgt warmte op en zal dus op een gegeven moment het plafond / dak bereiken. Als dit dan goed geïsoleerd is zal dit niet ontsnappen maar binnen het huis blijven, wat dus resulteert in minder stookkosten. Zo leidt het zich weer terug tot de eerder genoemde besparing. Want in een warm huis hoeft de verwarming niet meer aan. Op deze manier verdien je het dus aan je stookkosten terug.

Je verdient het op de lange termijn ook nog op een andere manier terug, want dakisolatie zorgt er ook voor dat je woning in waarde stijgt, want isolatie voegt waarde toe aan een gebouw. Voor een potentiële koper kan dit de doorslag geven, want zo weten ze dat ze er in de winter warmpjes bijzitten zonder dat de kachel de hele dag staat te loeien.

Naast deze besparing en het terugverdienen missen we natuurlijk nog één belangrijk punt, woongenot. En daar draait het uiteindelijk toch allemaal om. Want wie wil er nu in een huis wonen waar het niet aangenaam is. Wil je meer informatie ontvangen, kijk dan eens op onze mooie website, gemaakt door webtoolonline.

Related posts